nieuws

29 jun 2014, 11:11

Groningse bestolen van zak met geld; Burgernet-actie helpt

De dader van een beroving van een Groningse van een zak met geld heeft gisteren niet lang van zijn buit kunnen genieten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een Burgernetactie leidde gistermorgen tot aanhouding van een winkeldief. Een vrouw die op de markt op de Grote Markt werkte, was bestolen van een zak met geld en een mobiele telefoon. Zij meldde dit bij de politie en gaf ook een duidelijk signalement door.

 

 

Een Burgernetactie werd gestart en agenten namen de vrouw mee in de politieauto om op zoek te gaan naar de verdachte. Korte tijd later reageerde iemand op de Burgernetactie.

 

De man die aan het signalement voldeed, was op dat moment in een winkel aan de Vismarkt. Agenten troffen man net buiten de winkel aan.

 

Hij werd aangehouden.

 

De buit van de 28-jarige Groninger was inmiddels wat groter geworden. Bij de winkel aan de Vismarkt had hij slippers weggenomen. De zak met geld en slippers had hij in zijn handen.

 

De telefoon en nog een horloge kwamen tijdens zijn fouillering aan het licht. De goederen zijn teruggegeven aan de eigenaren. De politie doet nog onderzoek naar de herkomst van het horloge. De man krijgt proces-verbaal.