nieuws

28 okt 2014, 10:10

Groningers: zeg eens vaker 'moi!' - speciaal t-shirt moet groeten bevorderen

Groningers: zeg eens vaker 'moi!' - speciaal t-shirt moet groeten bevorderen

In Groningen is een speciaal 'moi-shirtje' ontwikkeld.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Veel stadsmensen leven anno 2014 op hun eigen eilandje. Ze groeten elkaar nauwelijks. Laat staan dat ze voor elkaar klaar staan. Zo blijkt althans uit de eerste run van Social Labs Groningen tijdens festival Noorderzon waaraan meer dan 5.000 Groningers deelnamen.

Een aantal wel-groetende Stadjers ontwikkelde daarom samen het HOI-shirt: hét middel om mensen weer aan het groeten te krijgen. Op verzoek van veel Groningers is er ook een MOI-shirt. Beide shirts zijn in biologisch verantwoord kwaliteitskatoen in dames- en heren schnitt te bestellen via hoishirt.nl en moishirt.nl.

Social Labs Groningen - een initiatief opgezet door Ritzo ten Cate en MJD Groningen - nodigt inwoners van de stad Groningen uit om samen naar hun stad te kijken, sociale problemen te identificeren en daar ook samen iets aan te doen. De eerste run van Social Labs vond eind augustus plaats op festival Noorderzon en trok meer dan 5.000 deelnemers.

Honderden sociale problemen werden met elkaar gedeeld en besproken. Ogen gingen open. Nieuwe verbindingen werden gelegd. En tientallen ideeën ontstonden om de stad nog mooier en menselijker te maken. Een aantal van de ideeën is volop in uitwerking. Meer over Social Labs en de wording is te vinden op: facebook.com/sociallabs050