nieuws

21 jun 2014, 13:01

Groningers met pistool in auto aangehouden

Een 26-jarige man is vannacht aangehouden in Groningen. Hij hield zich verdacht op bij een bedrijf aan de Wirsmaweg en bleek in zijn auto aan pistool te hebben.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Na een melding over een openstaande deur bij een bedrijf aan de Wismarweg, hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag in de omgeving twee mannen aan met in hun auto een vuurwapen.

 

 

Een vrachtwagenchauffeur ontdekte tegen 03.00 uur dat er een deur open stond bij een garagebedrijf en dat er een alarm af ging. De man belde direct de politie. Agenten troffen in- en rond het pand niets bijzonders meer aan.

 

 

Een surveillance-eenheid zag echter in de omgeving een auto rijden. De bestuurder reageerde niet op een gegeven stopteken waarna de auto op de Moermanskweg is klemgereden. Beide inzittenden, twee mannen van 24 en 26 jaar uit Assen, zijn aangehouden. De 26-jarige bestuurder is niet in het bezit van een rijbewijs.

 

 

In de auto vond de politie een pistool. Beide mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten. Het wapen is in beslag genomen en de auto is voor nader onderzoek overgebracht naar een politiebureau.