nieuws

06 mei 2014, 09:09

Groningers in Opstand opent camping bij hoofdkantoor NAM

Groningers in Opstand opent camping bij hoofdkantoor NAM

Actiegroep Groningers in Opstand opent vanmiddag een camping bij het hoofdkantoor van de NAM. Initiatiefnemer Bram Reinders zal op het grasveld bij het hoofdkantoor van de NAM aan de Schepersmaat in Assen zijn tent opzetten. Met deze actie wil Groningers in Opstand reageren op het verhaal dat aardbevingsslachtoffers op vakantie zouden gaan van de schadevergoeding van de NAM.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een deel van het geld dat bedoeld is voor aardbevingsreparaties van woningen, wordt besteed aan vakanties of achterstallige rekening, meldde BNR maandagmorgen. Bouwbedrijven uit de buurt lieten weten dat verschillende Groningers het uitgekeerde bedrag niet gebruiken om hun schade te verhelpen, maar om er tussenuit te gaan of de schade op te laten knappen door een goedkopere beunhaas.

Volgens Reinders is het vakantieverhaal pure onzin: “Het bedrag van de schadevergoeding wordt in bijna alle gevallen direct op de rekening van de aannemer gestort. Het verhaal is niets anders dan kletskoek. Als de NAM zo graag wil dat de Groningers op vakantie gaan, stel ik voor dat iedereen mij morgen van tien tot vier met tent of caravan vergezeld bij het hoofdkantoor van de NAM in Assen.”