nieuws

07 okt 2014, 15:03

Groninger manipuleert flessenautomaat voor tegoedbon van 100 euro

Groninger manipuleert flessenautomaat voor tegoedbon van 100 euro

Een 33-jarige Groninger uit Nieuwolda is zijn carrière misgelopen. Hij heeft een systeem ontwikkeld om flessenautomaten zodanig te manipuleren dat deze hem tegoedbonnen van honderd euro opleveren. Hij zou zijn technisch vernuft misschien beter elders kunnen besteden, want nu moet hij brommen op het politiebureau.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Twee mannen probeerden maandag een supermarkt op te lichten door de flessenautomaat te manipuleren. Dit mislukte en één van de daders is aangehouden.

De twee mannen manipuleerden bij de supermarkt aan de Stationsstraat de automaat voor lege flessen zodanig, dat er een tegoedbon uit kwam voor een bedrag van bijna € 100,-. Toen zij de bon verzilverden rook de caissière onraad en waarschuwde de bedrijfsleider.

De bedrijfsleider probeerde hierna samen met enkele medewerkers de beide mannen voor de winkel aan te houden. Dit lukte bij één. De tweede vluchtte te voet. Hij moest de scooter waarop ze gekomen waren achterlaten.

Gewaarschuwde agenten namen de aangehouden man, een 33-jarige inwoner van Nieuwolda, mee naar het politiebureau waar hij is ingesloten. Een zoekactie naar de tweede verdachte bleef zonder resultaat. Inmiddels is zijn identiteit bekend.