nieuws

08 jul 2014, 13:01

Groningen verwacht opnieuw volksfeest op Grote Markt

Groningen hoopt dat er woensdagavond opnieuw een volksfeest komt op de Grote Markt, tijdens, en liever nog na, de wedstrijd tegen Argentinië. Groningen heeft zich dankzij beelden van de feestelijkheden in de hele wereld in de kijker gespeeld. De loco-burgemeester van Groningen hoopt nu dat het woensdagavond opnieuw zo zal uitpakken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Loco-burgemeester Van der Schaaf verwacht verder dat alle horeca-ondernemers ook woensdagavond goede zaken doen. Terrassen zijn toegestaan zolang de veiligheid van de Oranjefans gewaarborgd is. Van der Schaaf: ‘Het was hier in Groningen zaterdag een fantastisch voetbalfeest. Geweldig als we woensdag weer zo’n feest beleven.’

 

De Grote Markt wordt woensdag net als afgelopen twee keer een afgesloten evenemententerrein waar maximaal 4.500 bezoekers welkom zijn. Het tv-scherm komt voor het Stadhuis. De organisatoren zorgen voor beveiliging en toegang. Dit om grip te houden op het aantal bezoekers. Het megascherm op de Grote Markt is een initiatief van een aantal horeca-ondernemers aan de zuidzijde van de Grote Markt, verenigd in de Horeca Combinatie Groningen. Het evenement is gratis toegankelijk.

 

Omdat het om de halve finale gaat worden opnieuw veel mensen verwacht in de binnenstad van Groningen. Voetballiefhebbers die een plekje willen op de Grote Markt krijgen het advies: kom op tijd, want vol is vol. Voor mensen die de wedstrijd in de binnenstad willen zien, geldt: kies je café op tijd. Gemeente en politie gaan tijdig communiceren wanneer het erg druk wordt op het WK plein op de Grote Markt. Hierdoor is er nog voldoende tijd om een andere plek te kiezen waar een tv-scherm staat.

 

Het evenemententerrein op de Grote Markt is vanaf ca. 19.00 uur open voor publiek tot een uur na de wedstrijd. In samenwerking met de gemeente plaatst de organisatie extra fietsenrekken op de Vismarkt.