nieuws

12 sep 2014, 13:01

Groningen verwacht duizenden langs Diepenring tijdens Grachtenparade

Groningen verwacht duizenden langs Diepenring  tijdens Grachtenparade

De binnenstad van Groningen staat komende zondag in het teken van de Grachtenparade. Het is pas de tweede keer dat dit evenement gehouden wordt, maar gezien de belangstelling vorig jaar tijdens de eerste editie verwacht de organisatie veel belangstelling. Vooral op de bruggen zullen vermoedelijk duizenden een kijkje nemen bij de parade van meer dan vijftig schepen in combinatie met live optredens en muziek.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Aankomende zondag zullen meer dan 50 vaartuigen te zien zijn in de Grachten (Diepen) van Groningen.  Tientallen vaartuigen zullen zich echter in een lange stoet vanaf de Reitdiephaven naar de Diepenring van de stad varen met hier en daar muziek en dans.

 

Ook hebben een aantal horecagelegenheden hun terrassen geopend met aanvulling van live muziek langs de kade. De parade zal plaatsvinden op zondag 14 september tussen 12:30 en 15:00 uur. Net als vorig jaar starten de vaartuigen voor het grootste gedeelte in de Reitdiephaven waar de plaatselijke ondernemers een gezellige braderie organiseren die vanaf 10.00u begint en duurt tot 18.00u.

 

Om 12.00u starten de vaartuigen met varen richting het centrum van Groningen over het Reitdiep Vanaf 12:30u zal de parade richting de stad vertrekken vanaf de Reitdiephaven waarbij de parade verwacht wordt rond 13:30-13:45u de A in te varen bij de Noorderhaven na het passeren van de Plantsoenbrug.  Vanaf de Oosterhaven zullen de vaartuigen lager als 1,60m verder gaan (onder de Steentilbrug door) om de andere zijde van de Diepenring te bevaren.

Stichting Grachtenfestijn hoopt op veel toeschouwers langs de kade en bij de deelnemende horecagelegenheden om vervolgens de Grachtenparade te bekijken. Uit  ervaring van de 1e editie merkten we op dat vooral de bruggen populair zijn om de parade te bekijken. Populaire locaties om de parade te bekijken dit jaar zullen zijn:

- Café De Toeter (Turfsingel) - live muziek op het terras ‘Jazz’ vanaf 12.00u
- Peter Pan (Voor ’t voormalig Klein Poortje)  – live muziek ‘The Scope’ op het terras vanaf 13.30u
- De Kleine Heerlijkheid  (Schuitendiep) - live muziek binnen vanaf 13:00u
- Schouwburgcafé de Souffleur (Kruitlaan/Turfsingel) - live muziek op het terras  vanaf 13.00u
- Bar de Rits (Pottebakkersrijge)

Meevaren?
Wilt u ook nog graag meevaren met de Grachtenparade stuur dan een mail naar info@grachtenfestijn o.v.v. ‘Grachtenparade’.
 

 

 

Rondvaartbedrijf Kool biedt geïnteresseerden die niet beschikken over een eigen vaartuig toch ook de mogelijkheid om mee te varen in de parade. Voor informatie kunt u contact opnemen met info@rondvaartbedrijfkool.nl

Deze 2e  editie van het Grachtenfestijn wordt mede mogelijk gemaakt Het Fonds Ondernemend Groningen (GCC).
Voor meer informatie en het complete programma op www.grachtenfestijn.nl of via facebook.com/grachtenfestijn of twitter.com/grachtenfestijn