Nieuws

Groningen heeft nieuw provinciebestuur

De SP, CDA, D66, ChristenUnie en GroenLinks presenteren donderdagavond tijdens een persconferentie het collegeakkoord en de nieuwe gedeputeerden.


Leestijd: 1 minuut

Subsidie voor vernieuwende projecten levert 100 nieuwe banen op
Subsidie voor vernieuwende projecten levert 100 nieuwe banen op

De persconferentie vindt plaats om 20:30 in het provinciehuis in de stad Groningen. Het akkoord tussen de Groningse afdelingen van de SP, CDA, D66, ChristenUnie en Groenlinks kom niet uit de lucht vallen. De partijen onderhandelen al enkele weken onder leiding van informateur Peter Verschuren.

Volgens RTV Noord worden Patrick Brouns (CDA) en Henk Staghouwer (ChristenUnie) zo goed als zeker gedeputeerde. Bij de SP worden de namen van lijsttrekker Sandra Beckerman, Jan Hein Mastenbroek en Eerste Kamerlid Tineke Slagter genoemd.

Bij de D66 zou partijvoorzitter Fleur Gräper in de race zijn en bij de GroenLinks valt die keuze waarschijnlijk op lijsttrekker Nienke Homan. 

Met het akkoord keren de zittende partijen, VVD en PvdA, definitief niet terug in het college. Henk Staghouwer (CU) is de enige nog zittende gedeputeerde die terugkeert in de nieuwe samenstelling.