nieuws

23 jan 2015, 09:09

Groningen dankzij spetterend poëziefestival vanaf morgen het centrum voor Nederlandse dichtkunst

Van zaterdag 24 januari tot en met woensdag 4 februari vindt in Groningen de zestiende Poëziemarathon plaats, een spetterend poëziefestival dat op locaties door de hele stad verrassende evenementen belooft: lezingen, optredens, exposities, rondleidingen en nog veel meer.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Naast de opening van de Poëziemarathon op 24 januari met de genomineerden voor de prestigieuze VSB Poëzieprijs en het hoogtepunt op 29 januari met de Groninger Stadsdichtersverkiezing vinden er talloze evenementen rondom het thema Poëzie plaats. De meeste van deze evenementen zijn zelfs geheel gratis te bezoeken.


Op donderdag 29 januari kunt u bijvoorbeeld genieten van een selectie Grunneger liefdespoëzie, voorgedragen in Boekhandel Godert Walter. De Rijksuniversiteit Groningen viert het vijftienjarig bestaan van haar huisdichterschap met een feestje op vrijdag 30 januari in het Souterrain van het Academiegebouw. Liever naar het museum? Op zaterdag 31 januari kunt u zich door dichter Mischa Andriessen langs de tentoonstelling Het geheim van Dresden poëtisch laten rondleiden. Of wat dacht u van een gesprek met dichteressen Ellen Deckwitz (1 februari in de kerk van Leegkerk) of Kira Wuck bij Flanor (3 februari in Usva Theater)!

Naast alle ruimte voor woord is er ook ruimte voor beeld. Voorafgaand aan en tijdens de Poëziemarathon lopen de twee tentoonstellingen: Technopoetry (tot en met 11 februari, kantine Van DoorenVeste, Zernikeplein 11) en De Rijke Buit (Groninger Forum Bibliotheek).
De Rijke Buit wordt op woensdag 4 februari afgesloten in het Martini Hotel (Gedempte Zuiderdiep 8) met een veiling van de tentoongestelde werken.

Nieuwsgierig geworden? Er is nog veel meer! Kijk voor het volledige programma, aanvangstijden en eventuele toegangsprijzen op www.poeziemarathon.nl

 

(Foto: Ilja Leonard Pfeijffer door Gelya Bogatishcheva )