nieuws

11 jul 2014, 09:09

Groningen Airport Eelde krijgt weer nieuwe luchtverbinding : nu met Polen

Groningen Airport Eelde krijgt weer nieuwe luchtverbinding : nu met  Polen

Groningen Airport Eelde krijgt er weer een nieuwe luchtverbinding bij, de derde nieuwe dit jaar. Het betreft een vliegverbinding op Gdansk.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Deze wordt verzorgd door het Hongaarse bWizz Air. De nieuwe route wordt tweekeer per week uitgevoerd. De vluchten starten op 28 oktober en zullen het hele jaar door worden aangeboden. Tickets kunnen vanaf heden worden geboekt op  bij wizzair. Reizigers boeken al een ticket vanaf 19,99 euro (enkele reis, inclusief toeslagen).

 

GdaƄsk, gelegen aan de Oostzee, is het pareltje van Polen. De oude Hanzestad heeft een heel mooi oud centrum met grachtenpanden en Vlaams aandoende pleinen en straten. Gdansk heeft tevens prachtige stranden (op Scheveningen-niveau), o.a. Sopot. Deze badplaats is makkelijk bereikbaar met de trein.

 

Daarnaast is er een Berlijns aandoende oude havenwerf met kunstexpo’s en hippe cafés. In een oude atoombunker zit het indrukwekkende Roads to Freedom museum over de grote havenarbeidersopstanden die het begin van de ondergang van de Sovjet-Unie inleidde. Er zijn veel wandel- en fietspaden.