nieuws

12 jun 2014, 09:09

Groningen Airport Eelde krijgt toch geen concurrentie van Twentse luchthaven

Groningen Airport Eelde krijgt toch geen concurrentie van Twentse luchthaven
De directie van Groningen Airport Eelde hoeft zich de komende jaren niet druk te maken over concurrentie van de Luchthaven Twente. De provincie Overijssel en de gemeente Enschede hebben namelijk besloten om het Twentse vliegveld niet om te bouwen tot een burgerluchthaven.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De provincie Overijssel had samen met de gemeente Enschede plannen om de voormalige vliegbasis, die al sinds 2008 niet meer in gebruik is, geschikt te maken voor de burgerluchtvaart. In geen van de vier scenario’s die gebiedsontwikkelaar ADT gisteren presenteerde was echter commerciële burgerluchtvaart opgenomen. Oorzaak daarvan is de verwachting dat een Europees besluit over overheidssteun aan het vliegveld te lang op zich zal laten wachten. Ook is niet zeker of dat besluit positief zal uitpakken.

Indien de plannen voor burgerluchtvaart op het Enschedese vliegveld waren doorgegaan, had het verzorgingsgebied dat van Groningen Airport Eelde overlapt. Mogelijk had een groot aantal passagiers dan voor Twente in plaats van Eelde gekozen.