nieuws

26 apr 2015, 12:12

GroenLinks akkoord met deelname aan college GS; Nienke Homan gedeputeerde

GroenLinks akkoord met deelname aan college GS; Nienke Homan gedeputeerde

GroenLinks heeft gisteravond even moeten slikken bij het accepteren van schaalvergroting in de landbouw. Maar met alle overige onderdelen ging de afdeling Groningen van GroenLinks gisteravond makkelijker akkoord.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De ledenvergadering van GroenLinks provincie Groningen is gisteravond unaniem akkoord gegaan met het voorstel om deel te nemen aan het college van Gedeputeerde Staten.

 

Op de provinciale ledenvergadering bleken de leden van GroenLinks enthousiast over het collegeprogramma dat de Statenfractie had uitonderhandeld met SP, D66, CDA en CU.  Men was verheugd dat de voor komende jaren heel belangrijke energietransitie onderdeel is van de portefeuille van GroenLinks kandidaat gedeputeerde Nienke Homan.

 

De GroenLinksers konden ook van harte instemmen met andere onderdelen van het programma, zoals openbaar vervoer, natuur en sociaal beleid. De schaalvergroting in de landbouw die ook in het programma staat, stuitte op veel kritische vragen, maar de aandacht voor biologische landbouw en ondersteuning voor streekproducten maakte weer veel goed.

 

 Al met al was de ledenvergadering zeer tevreden met programma, dat met algemene stemmen werd aanvaard. Ook kandidaat gedeputeerde Nienke Homan kon op unanieme steun rekenen.