nieuws

26 jan 2015, 12:12

Groenfront eindigt protestactie bij GasTerra

Groenfront eindigt protestactie bij GasTerra

De actievoerders die zich eerder op de dag hadden vastgeketend in het hoofdkantoor van GasTerra, hebben hun actie beëindigd. De tien actievoerders die zich binnen en buiten hadden vastgeklonken, hebben vrijwillig het pand verlaten.
 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de politie hebben de actievoerders netjes hun spullen opgeruimd en zijn ze rond kwart over vier vertrokken. GasTerra doet daarom geen aangifte tegen het tiental. 

De actievoerders gingen rond negen uur vanochtend het pand van GasTerra binnen en ketenden zich op de vierde verdieping van het pand vast aan de balustrade. Drie actievoerders maakten zich vast aan het balkon en lieten een spandoek naar beneden glijden. GroenFront liet weten dat ze het protest de hele dag vol willen houden. Onderhandelingen tussen de politie en de actiegroep liepen op niets uit. De Groningse burgemeester Den Oudsten greep vooralsnog niet in, want volgens hem was er geen gevaar voor de openbare orde, het verkeer en de volksgezondheid. 

GroenFront vindt dat GasTerra een grote rol speelt bij de gaswinning in Groningen, omdat zij het aardgas verhandelt.

Voor het pand stonden een tiental actievoerders lawaai te maken met trommels. Ook deelden ze flyers rond aan voorbijrijdende fietsers en automobilisten. Sommige automobilisten konden de actie wel waarderen en staken goedkeurend hun duim omhoog.