nieuws

27 jun 2014, 10:10

Gratis lunch van ‘verspild’ voedsel in Noorderplantsoen

In het Noorderplantsoen vindt morgen, zaterdag, de eerste Groningse editie van Damn Food Waste plaats. Door te koken met voedsel dat anders zou worden weggegooid, vraagt de organisatie aandacht voor het thema voedselverspilling.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens de gratis megamaaltijd die Damn Food Waste in 2013 in Amsterdam organiseerde, schoven ruim 6500 mensen aan. Hiermee heeft de organisatie het onderwerp voedselverspilling succesvol op de agenda gezet.

 

In het plantsoen wordt zaterdag een lunch bereid van eten dat anders zou zijn weggegooid. Bezoekers kunnen gratis lunchen, maar ook is er live muziek en een informatiemarkt waarop lokale en landelijke initiatieven vertellen hoe zij voedselverspilling tegengaan. Onder andere Thuisafgehaald, Tuin in Stad, Frankville en Kokotoko zijn met een kraam in het plantsoen te vinden.

 

Om het maal in het Groningse Noorderplantsoen tot een succes te maken werkt Damn Food Wast nauw samen met ondernemers en initiatieven uit de stad en provincie, waaronder Youth Food Movement (YFM) Groningen, de gemeente Groningen, de Hanzehogeschool, de Rijksuniversiteit Groningen en de Voedselbank.

 

Damn Food Waste vindt plaats op de speelweide in het plantsoen en duurt van 12.00 tot 16.00 uur.