nieuws

08 okt 2014, 11:11

Gezin uit Veedam geïdentificeerd na ramp MH17

Alle vijf leden van het gezin Van den Hende uit Veendam, die bij de vliegramp in Oekraïne zijn omgekomen, zijn geïdentificeerd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dit heeft de familie Van den Hende uit Veendam bekendgemaakt. De stoffelijke resten worden overgebracht naar Australië, waar het gezin begraven zal worden.

 

Hans van den Hende was afgelopen zomer met zijn vrouw en drie kinderen op vakantie in Europa. Na een bezoek aan zijn ouders in Veendam reisde hij met zijn gezin terug naar huis in Australië.

 

Hans van den Hende groeide op in Veendam. Na zijn middelbare schooltijd studeerde hij scheikunde in Groningen. Vervolgens vertrok hij naar Brighton waar hij promoveerde en waar hij zijn Maleisische echtgenote leerde kennen. Het gezin Van den Hende woonde al enkele jaren in Australië.

 

De familie is opgelucht dat alle leden van het gezin zijn geïdentificeerd. “Wij hebben veel bewondering en respect voor de mensen die dit mogelijk gemaakt hebben. Hans en zijn gezin zullen nu binnenkort in Australië begraven worden. Wij zijn bijzonder blij met de betrokkenheid en steun van vele inwoners van Veendam en we willen iedereen hiervoor hartelijk danken.”