nieuws

17 apr 2015, 10:10

Gewelddadige afperser maakt twintig slachtoffers

Gewelddadige afperser maakt twintig slachtoffers

De politie heeft een 35-jarige man uit de gemeente Borger-Odoorn aangehouden die ervan wordt verdacht zeker twintig mensen uit Stadskanaal en Musselkanaal op gewelddadige wijze te hebben afgeperst. Hij zou zijn slachtoffers zeker 40.000 euro afhandig hebben gemaakt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De zaak kwam eind februari aan het rollen toen de politie een melding kreeg van een zware mishandeling in Stadskanaal. Het 26-jarige slachtoffer zou ook gedwongen zijn geld af te geven. De man deed aangifte bij de politie waarna de 35-jarige in beeld kwam als verdachte.

 

Al snel bleek dat de afperser meerdere slachtoffers in Stadskanaal en Musselkanaal had gemaakt. Onderzoek wees uit dat de verdachte zijn slachtoffers met geweld, bedreiging met geweld en zelfs ontvoeringen zwaar onder druk zette. De Drent deinsde er niet voor terug om ook familieleden van de slachtoffers te bedreigen. Om zijn afpersingen kracht bij te zetten, maakte hij regelmatig gebruik van wapens en andere personen. Die hielpen de afperser vooral met het plegen van geweld.

 

De 35-jarige verdachte werd eind maart al in Stadskanaal aangehouden. Hierbij werd ook een zogenaamd balletjespistool gevonden. De rechter-commissaris heeft inmiddels besloten dat de afperser in afwachting van zijn rechtszaak vast blijft zitten. De politie denkt dat de man meer slachtoffers heeft gemaakt.

 

Ruim twintig slachtoffers hebben bij de politie aangifte gedaan van afpersing en mishandeling. De 40.000 euro zou de man hebben uitgegeven aan drugs.