nieuws

08 jan 2015, 11:11

Gewapende woningoverval in Delfzijl

Twee onbekenden mannen hebben woensdagavond een gewapende woningoverval gepleegd op een woning aan het Skagerrak in Delfzijl. De twee zijn nog voortvluchtig.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat meldt de politie. De overvallers klopten woensdagavond rond 22.00 uur aan. Toen de deur geopend werd, bleken er twee mannen voor de deur te staan, waarvan er eentje een vuurwapen in zijn hand had. In de woning eisten de overvallers geld van de 18-jarige bewoner en zijn vriendin. Dit had het duo niet waarna het gesprek boven in de woning verder ging.

 

Toen de twee overvallers naar beneden liepen, wist het meisje een vriendin te sms’en. De vriendin belde de politie met de mededeling dat er twee mannen met een wapen voor de woning zouden staan.

 

De gearriveerde agenten troffen geen overvallers aan, maar zagen wel dat de jongen en het meisje vanaf de eerste verdieping contact probeerden te maken met de politie. Ze wisten duidelijk te maken dat de mannen nog beneden waren en gewapend waren. De twee bewoners wisten uiteindelijk via een raam te ontsnappen. Het ondertussen gearriveerde arrestatieteam trof vervolgens geen verdachten meer in huis aan. De politie onderzoekt de zaak.