nieuws

26 feb 2014, 16:04

Gevaarlijk duo aangehouden in Duitsland

Gevaarlijk duo aangehouden in Duitsland
Het gevaarlijke stel Antonio van der Ploeg en Enise Merve Bircan is woensdagmiddag in een motel bij het Duitse Schwerte aangehouden. Dat zegt de Duitse politie. Het duo, waar dinsdagavond naar werd gezocht in de provincie Groningen, had een vuurwapen bij zich.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de Duitse politie zijn er geen gewonden gevallen. Het stel werd tussen 14.30 en 15.00 uur aangehouden. Tips van bewoners leidden de politie naar Schwerte. Eerder vanmiddag werd de auto van het duo bij Münster aangetroffen.

De politie zocht al 2 weken naar Van der Ploeg en Bircan. Vooral de man zou erg snel naar zijn vuurwapen grijpen. In Meppel zouden de twee op 10 februari een vrouw hebben overvallen en meegenomen. Een week later zouden ze een woning in het Brabantse Lage Mierde hebben overvallen. Maandag schoot Van der Ploeg een man neer die ze betrapten tijdens een inbraak op een camping in Enschede. Die avond gijzelden ze ook een gezin. De man werd in zijn eigen auto meegenomen en net over de grens vrijgelaten.

Dinsdagavond werd in Winschoten een grote zoekactie opgezet omdat de politie een tip had gekregen dat het stel zich daar zou ophouden.