nieuws

21 apr 2015, 17:05

Gemengde gevoelens bij excuses NAM

Gemengde gevoelens bij excuses NAM

Gedeputeerde William Moorlag heeft een gemengd gevoel bij het excuses van de NAM. ,,Directeur Gerald Schotman spreekt warme woorden”, zegt Moorlag. ,,Zijn excuses lijken oprecht. Maar tegelijkertijd neemt de NAM ook afstand van het rapport van de OvV.” 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De OvV concludeerde dat de NAM tot 2013 meer onderzoek had moeten doen naar de gevolgen van de gaswinning. NAM-directeur Gerald Schotman betoogt op zijn beurt dat er tot 2013 geen reden was om de bevingen te zien als een risico voor de veiligheid. ,,De NAM is het dus oneens met de belangrijkste conclusie en daarmee winnen ze het vertrouwen van de Groningers niet terug.” 

 

De Groninger Bodem Beweging (GBB) noemt de excuses van de NAM voor de aardbevingen in Groningen ,,een goed begin”. ,,Maar wat hebben we in Groningen aan woorden? We willen geen woorden. We willen daden”, reageert Dick Kleijer van de GBB.

 

NAM-directeur Gerald Schotman bood dinsdag de Groningers niet alleen zijn excuses aan, hij beloofde ook de communicatie met de inwoners te verbeteren. Volgens Kleijer is dit echter niet het voornaamste probleem. ,,Het was mooier geweest als de NAM een attitudeverandering had beloofd. Het wordt tijd dat de NAM de Groningers als slachtoffers en met respect gaat bejegenen”, zegt hij. ,,Het getuigt in ieder geval van weinig respect om dik twee maanden na het rapport nog met een reactie te komen.”