nieuws

22 apr 2015, 13:01

Geen alcohol in glas op Koningsdag

Geen alcohol in glas op Koningsdag

Op Koninsdag en –nacht wordt er in de stad Groningen alleen alcohol in plastic glazen geschonken. Dat heeft de gemeente bepaald. Ook mogen feestvierders niet meer dan één alcoholconsumptie bij zich hebben.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De verwachting is dat Koningsnacht de drukste nacht van het jaar wordt. Er wordt voor die nacht gerekend op zo’n 100.000 bezoekers. Op Koningsdag zelf worden 150.000 feestvierders in de stad verwacht.

 

De gemeente neemt maatregelen om problemen te voorkomen. Zo wordt de binnenstad fiets- en autovrij en worden bepaalde straten in de binnenstad afgesloten.

 

Gedurende de feestelijkheden mag bovendien nergens binnen de Diepenring alcohol in glas of blik worden verkocht. Op terrassen en bij buitentaps mag alleen in plastic geschonken worden. Wie in een café een drankje besteld heeft, mag dat niet mee naar buiten nemen. Ook is het bezoekers niet toegestaan om meer dan één alcoholconsumptie in bezit te hebben.

 

Wie tijdens Koningsnacht of –dag wordt aangehouden, wordt meteen naar de ZSM-tafel op het hoofdbureau van politie gebracht. De verdachten krijgen dan onmiddellijk te horen of er vervolging komt.