nieuws

09 feb 2015, 17:05

GASWINNING GRONINGEN TERUGGESCHROEFD

GASWINNING GRONINGEN TERUGGESCHROEFD

De gaswinning in Groningen wordt met onmiddellijke ingang, maar voorlopig, teruggeschroefd. Dat heeft minister Kamp zojuist bekend gemaakt. Ook komt er een Nationaal Coördinator Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het eerste halfjaar verlaagt minister Kamp van Economische Zaken de gasproductie naar 16,5 miljard kuub, zo meldt vanmiddag de NOS.

Minister Kamp beslist pas in juli of hij de maximale hoeveelheid gaswinning (39,4 kuub voor 2015) verder inperkt. Pas dan heeft het kabinet de benodigde informatie om te beslissen of er wegens de veiligheid minder geboord moet worden, stelt de minister. Mogelijk wordt de productie dan verlaagd naar 35 miljard kubieke meter.

Nationaal Coördinator Groningen

Tijdens een persbijeenkomst maakte Kamp een aantal maatregelen bekend waarin hij Groningers tegemoet komt. Zo wordt er geld vrijgemaakt voor mensen die hun huis willen verstevigen en worden 11.000 inspecties uitgevoerd naar de schokbestendigheid van woningen. 

Ook komt er een Nationaal Coördinator Groningen die de grootscheepse operatie om de provincie veiliger en leefbaarder te maken, in goede banen moet leiden. BRON: NOS.nl