nieuws

27 jun 2014, 10:10

Fouilleeractie in A-kwartier levert drugs en messen op

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag preventief gefouilleerd in het A-kwartier in Groningen. De actie leverde vijf messen, drie zakjes met hard- en softdrugs en acht joints op. Alle spullen zijn vernietigd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het A-kwartier is door de burgemeester van Groningen tijdelijk aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Er is veel overlast door drugshandel en ook zijn er een aantal geweldsincidenten geweest.

 

Tijdens de actie hebben twee mannen, die in het gebied regelmatig voor overlast hebben gezorgd, een gebiedsontzegging voor de duur van drie maanden gekregen. Een andere man negeerde tot twee keer toe een stopteken. Hij werd vastgepakt, maar viel van zijn fiets en kwam ongelukkig terecht. Hij liep een hoofdwond op en moest voor behandeling met de ambulance mee naar het ziekenhuis.

 

Nu het gebied is aangewezen als veiligheidsrisicogebied heeft de politie hier meer bevoegdheden. Ook worden in deze straten mobiele camera’s ingezet voor extra toezicht. Bezoekers en bewoners van dit gebied reageerden positief op de actie.