nieuws

05 jun 2015, 14:02

FC Groningen: spectaculair ontwerp en plan voor Topsportzorgcentrum

FC Groningen: spectaculair ontwerp en plan voor Topsportzorgcentrum

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hans Nijland en Gerard Kemkers geven maandagavond namens FC Groningen voor de Groningse gemeenteraad een presentatie over het Topsportzorgcentrum Corpus den Hoorn.

 

Twee dagen later, woensdag 10 juni, buigt de commissie  Onderwijs en Welzijn van de gemeenteraad van Groningen zich over de plannen voor het Topsportzorgcentrum. Oorspronkelijk was het de bedoeling de presentatie voorafgaande aan deze commissie te houden. Maar door een volle agenda is besloten de presentatie op een andere dag te laten plaatsvinden.

Het topsportzorgcentrum wordt onderdeel van het nieuwe trainingscomplex van FC Groningen. Er komt een medisch centrum voor topsport en breedtesport in de stad en regio. Naast de voetbalclub zijn ook de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool en het Martini Ziekenhuis betrokken.

De gemeente Groningen wil 5,7 miljoen euro geven aan FC Groningen, waarmee het in één keer het onderhoud betaalt. Door voordelen te benutten kan de FC een deel van dat geld in het nieuwe centrum steken.