nieuws

29 jul 2014, 15:03

FC Groningen-directeur baalt van gedrag supporters en dreigende UEFA-boete

FC Groningen-directeur baalt van gedrag supporters en dreigende UEFA-boete

De uitschakeling in het Europa League-toernooi door Aberdeen FC dreigt voor FC Groningen extra zuur te worden. De club wacht mogelijk een forse boete van de UEFA omdat supporters tijdens de wedstrijd voorwerpen op het veld gooiden en rookpotten afstaken. FC Groningen-directeur Hans Nijland zegt in zijn wekelijkse nieuwsbrief dan ook te balen van het gedrag van een deel van de eigen aanhang, zowel binnen als buiten de Euroborg.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De gehele directie van FC Groningen baalt volgens Nijland flink van de acties van de eigen supporters. “Te meer omdat wij in de aanloop naar de wedstrijd tegen Aberdeen nadrukkelijk hebben gewezen op de consequenties van het afsteken van vuurwerk en het gooien van voorwerpen”, zo schrijft hij. “Dat enkele supporters niet willen begrijpen dat met dergelijke acties de club niet wordt geholpen, is voor ons onbegrijpelijk.”

Nijland betreurt niet alleen het gedrag van een deel van de eigen fans in het stadion, maar biedt namens de club ook zijn excuses aan voor de ongeregeldheden die voorafgaand aan de wedstrijd in het Groningse centrum plaatsvonden.

“Hoewel de meeste supporters er voorafgaande aan de wedstrijd een mooi voetbalfeest van maakten, vond een aantal raddraaiers het toch noodzakelijk de confrontatie te zoeken in de binnenstad”, aldus de directeur in zijn nieuwsbrief. “Wij als directie en management van FC Groningen veroordelen deze ongeregeldheden, het zet de club onnodig in een kwaad daglicht. Wij betreuren dan ook de overlast die ondernemers en het publiek hebben ondervonden.”