nieuws

03 jul 2014, 09:09

Facebook-actie voor jarige Sikko loopt uit de hand; duizenden kaarten onderweg

De Facebook-actie van Harm Post uit Uithuizen voor zijn jarige vriend Sikko, die vandaag 80 is geworden, is zo’n daverend succes geworden dat de oproep van Facebook is verwijderd. Harm had een oproep geplaatst of mensen zijn vriend een kaartje wilden sturen zodat ‘deze verjaardag onvergetelijk wordt voor ons kereltje’. Sikko heeft namelijk geen vrienden of vrienden die langskomen of een kaartje sturen met zijn verjaardag, zo schreef Harm die samen met Sikko in een zorgcentrum in Uithuizen woont. Door de actie wordt de jarige vandaag bedolven onder de kaartjes…

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat zijn actie zo’n groot succes zou worden, had ook Harm waarschijnlijk zelf niet verwacht. Zijn status op Facebook werd ruim 18.000 keer gedeeld en 60.000 mensen beloofden Sikko een kaartje te sturen, zegt de Groninger. Omdat het Harm nu allemaal een beetje boven de pet groeit, is de oproep verwijderd. Volgens Novo willen veel mensen Sikko ook telefonisch en persoonlijk feliciteren en dat is nou net niet de bedoeling. ‘Hij viert zijn verjaardag graag in besloten kring van medebewoners en zijn begeleiders’, zegt de instelling in een reactie.

 

Harm Post laat op zijn Facebook-pagina weten dat er vandaag weer vier zakken met felicitaties onderweg zijn. Ook staat er vandaag een ‘rondrit in een heuse politieauto’ op het programma, zegt hij. ‘Ik ben trots op mijn kereltje’, sluit hij af.