nieuws

24 mei 2014, 10:10

Ellen ten Damme geeft startsein voor eigen trein

Ellen ten Damme geeft startsein voor eigen trein
Ellen ten Damme heeft vrijdagavond het startsein gegeven voor de eerste rit van haar eigen trein in Groningen. Dit deed zij in samenwerking met Arriva en de andere hoofdrolspelers van De laatste vriend van Napoleon. Arriva heeft speciaal voor dit muziektheaterspektakel de Ellen ten Damme-trein, die normaal in de Achterhoek rijdt, naar Groningen gehaald. De trein, die van voor tot achter gesierd is met foto’s van de zangeres, rijdt vanaf 23 mei tot en met 5 juni tussen Groningen en Delfzijl.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Voorafgaand gaf Ellen ten Damme een kort optreden waar zij een nummer uit de voorstelling ten gehore bracht. Tijdens de treinrit was er gelegenheid om de hoofdrolspelers Ellen ten Damme, Arjan Ederveen en Rianne Botma te ontmoeten. “Op deze manier worden kunst en openbaar vervoer op een verrassende manier aan elkaar gekoppeld”, aldus Anne Hettinga, algemeen directeur van Arriva Nederland.

Bezoekers van de voorstelling De laatste vriend van Napoleon reizen met hun entreekaart op de dag van de voorstelling gratis met de treinen van Arriva in Groningen en Friesland. De voorstellingen vinden plaats op 28, 29, 30, 31 mei en 3, 4 en 5 juni in de loods aan de Damsterkade in Delfzijl. De voorstelling op 28 mei is al uitverkocht.

De Laatste vriend van Napoleon, onder regie van Ruut Weissman die bekend is van de hitmusical ‘Hij gelooft in mij’, vertelt het verhaal van de koppige kolonel Pierre Maufroy, de laatste vriend van Napoleon. Begin 1814 is heel Nederland bevrijd van het Franse regime, op Delfzijl na. Dankzij één kolonel: Pierre Maufroy.

De koppige kolonel wil niet geloven dat het tijdperk Napoleon voltooid verleden tijd is en blijft de vesting Delfzijl nog zes maanden lang halsstarrig verdedigen. De voorstelling is tot stand gekomen in het kader van tweehonderd jaar Ontzet van Delfzijl, tweehonderd jaar Koninkrijk der Nederlanden en tweehonderd jaar Koninklijke Landmacht.