nieuws

22 aug 2014, 15:03

Duo aangehouden voor grootschalige heling

De politie heeft begin augustus een 50-jarige man en een 42-jarige vrouw uit Oude Pekela aangehouden wegens heling van een grote hoeveelheid goederen. Dat meldde de politie vrijdag. De spullen hebben een gezamenlijke waarde van ongeveer 100.000 euro en zijn vermoedelijk afkomstig van bouwmarkten en dierenspeciaalzaken in Noord-Nederland.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie kwam het tweetal op het spoor nadat in een bouwmarkt in Musselkanaal meerdere keren lege verpakkingen in de schappen waren gevonden. Medewerkers van de bouwmarkt kwamen er vervolgens achter dat vergelijkbare artikelen op verkoopsites op internet werden aangeboden.

De politie maakte een afspraak met de verkoper, de 42-jarige vrouw. Ze bleek inderdaad in het bezit te zijn van de artikelen die in de bouwmarkt gestolen waren. Ze is daarop aangehouden en de bedrijfsauto en administratie werden in beslag genomen. Bij onderzoek in haar woning werden nog meer spullen aangetroffen. Hierop werd ook haar man aangehouden.

 

Tijdens vervolgonderzoek stuitte de politie op drie garageboxen die het tweetal huurde. Ook in de garageboxen werden grote hoeveelheden gestolen spullen gevonden, waaronder snoeischaren, hondenriemen, ijskarren en aanhangwagens. Alle gestolen spullen zijn in beslag genomen.

 

Bedrijven die denken gedupeerd te zijn door het duo worden verzocht zich bij de politie te melden.