nieuws

05 jun 2015, 10:10

Duizenden Groningse vrouwen zondag in binnenstad van start bij Ladiesrun

Duizenden Groningse vrouwen zondag in binnenstad van start bij Ladiesrun

Komende zondag 7 juni is de 8e editie van de GasTerra Ladiesrun Groningen. De GasTerra Ladiesrun is onderdeel van een landelijke Ladiesrun tour en start in Groningen. In Groningen is er dit jaar een nieuwe afstand toegevoegd van 7,5 km, naast de welbekende 2,5 km, 5 km en 10 km. Naar verwachting zullen ruim 2000 vrouwen meedoen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Pink Ribbon is als goed doel verbonden aan de GasTerra Ladiesrun Groningen. Deelnemers kunnen zelf acties starten, zich laten sponsoren of geld doneren. Om 13.00 uur wordt het eindbedrag bekend gemaakt en de cheque overhandigd aan Pink Ribbon. Het ingezamelde geld gaat naar het zorgproject van Prof. dr. Neil Aaronson. Dit psychosociale project richt zich op zorg op maat om fysieke fitheid en welzijn van vrouwen met uitgezaaide borstkanker te bevorderen.

 

Goed aan de start staan

 

Om 13.00 uur start op de Grote Markt de warming up, verzorgd door instructeurs van fitnesscentrum Train More en om 13.30 uur wordt het startschot gegeven voor de 5 km. Deelnemers lopen rondes van 2,5 km door de binnenstad van Groningen met start en finish op de Grote Markt. De start van de 2,5 km is 14.30 uur en om 15.00 uur wordt het startschot gegeven voor de 7,5 en 10 km. Na afloop krijgen alle vrouwen een medaille, een flesje drinken, een goodie bag en kan iedereen zich vermaken met DJ Nanno.

 

Lornah Kiplagat geeft startschot 5 km

Meervoudig hardloopkampioene Lornah Kiplagat geeft het startschot voor de 5 km en zal zelf meelopen op deze afstand, waarvan zij meervoudig wereldrecordhoudster is. Als viervoudig wereldkampioene, twee maal vicewereldkampioene, en meervoudig wereldrecordhoudster van de 5 kilometer tot en met de halve marathon is zij de meest succesvolle loopster op de weg ooit. Ook kwam Lornah Kiplagat driemaal uit voor Nederland op de Olympische Spelen. Lornah Kiplagat is in 2014 gestart met haar eigen hardlooplijn, Lornah Sports, en staat ook met een stand op Pink Plaza (Grote Markt).

 

Topatleten van Team 4 Mijl aan de start

In totaal verschijnen zes topatleten van Team 4 Mijl aan de start. Onder deze 6 topatleten bevindt zich Elisa de Jong, zij werd in 2014 eerste op de 5 km en Stefanie Bouma. Zij werd in 2014 tweede op de 10 km.

 

Grote Markt roze met Pink Plaza

De Grote Markt wordt zondag omgetoverd tot Pink Plaza. Op Pink Plaza zorgt een DJ voor de muziek en zijn er meerdere stands. Deelnemers kunnen zich gratis laten masseren, het unieke GasTerra Ladiesrun running shirt aanschaffen en er zijn er volop stands met gezonde smoothies, hapjes en (hardloop)kleding. Pink Plaza is voor iedereen toegankelijk!

 

Inschrijven is nog mogelijk

 

De voorinschrijving is inmiddels gesloten. Na-inschrijven is nog mogelijk tot zondag 7 juni 10.00 uur via www.ladiesrungroningen.nl. Het systeem hiervoor is dit jaar volledig vernieuwd. Deelnemers kunnen zich aanmelden via het online formulier, de geprinte bevestiging met QR-code meenemen naar de Grote Markt en meteen na betaling het startnummer krijgen. Het is ook mogelijk het formulier ter plaatse in te vullen. Ophalen van startpakketten en na-inschrijven kan zondag vanaf 11.30 uur.