nieuws

17 okt 2014, 09:09

Drie mannen aangehouden na achtervolging vanaf Gieten

Drie mannen aangehouden na achtervolging vanaf Gieten

De politie heeft donderdagavond in de stad Groningen drie mannen aangehouden na een achtervolging vanaf de N34 bij Gieten. De mannen negeerden daar een stopteken. Pas in Groningen konden ze worden klemgereden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Surveillerende agenten reden over de N34 nabij Gieten toen ze daar een bestelbus en een personenauto in het vizier kregen. Beide voertuigen leken bij elkaar te horen en de agenten besloten om ze te gaan controleren. De bestuurders kregen meerdere stoptekens maar die werden genegeerd. Ook probeerde de automobilist de politieauto van de weg te drukken. Het gevolg was een lange achtervolging waarbij meerdere politieauto’s betrokken waren.

De bestelbus kon pas op de Helperbrink in de stad Groningen worden klemgereden. Daarbij raakten twee politieauto’s beschadigd. Ook de bus liep schade op. De twee inzittenden, een 30-jarige inwoner van Veendam en een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werden aangehouden. In de bestelbus werd een hoeveelheid hennep aangetroffen. Dat is in beslag genomen. 

Op de Donderslaan kon de bestuurder van de personenauto worden aangehouden. Deze 25-jarige Groningen is samen met de andere twee verdachten overgebracht naar het politiebureau. Ze zitten nog vast.