nieuws

19 jul 2014, 19:07

Drie Groningers omgekomen bij vliegramp

Bij de vliegramp in Oekraïne zijn drie inwoners van de stad Groningen omgekomen. De gemeente bevestigde zaterdagavond het overlijden van de 21-jarige Eline Vranckx, studente aan de Hanzehogeschool en Hielkje Raap, medewerkster van het Alfa College. Ook de 20-jarige studente Emma Essers kwam om. Zij studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen en was lid van Vindicat.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De 21-jarige Eline Vranckx groeide op in Haren en woonde er tot mei 2013. Ze studeerde Communicatie en Media aan de Hanzehogeschool en woonde sinds vorig jaar in de stad. Een groot deel van haar nabestaanden en vrienden woont echter in de gemeente Haren. Dat maakt volgens de gemeente Haren dan ook dat haar verlies een grote impact heeft op de Harener gemeenschap. Burgemeester Janny Vlietstra betuigt namens het college van B&W haar medeleven betuigen aan de nabestaanden van Eline Vranckx. “Wij voelen ons aangeslagen en intens bedroefd. Wij wensen hen allen veel sterkte toe”, aldus Vlietstra.

Vindicat reageert verslagen op het overlijden van Emma Essers die geneeskunde studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). “Wij wensen haar familie, huisgenoten, clubgenoten, vrienden en andere betrokkenen heel veel sterkte toe”, aldus Vindicat. De vereniging gaat op een ander moment een condoleanceregister openen, omdat de Sociëteit momenteel is gesloten wegens zomerreces. Ook de RuG reageerde op de eigen site geschokt. De universiteit laat weten dat er ook directe familieleden van een student en van een medewerkster zijn omgekomen.

De gemeente gaat maandag kijken of er een condoleanceregister wordt geopend. Eerder al betoog locoburgemeester Ton Schroor namens het college van B&W van Groningen zijn diepe medeleven aan de nabestaanden van de slachtoffers van de vliegramp. Ook verwees hij naar het landelijke condoleanceregister.