nieuws

09 mei 2015, 11:11

Drents duo rijdt op politieagent in

Drents duo rijdt op politieagent in

De politie in Groningen heeft vrijdagavond een man en een vrouw aangehouden omdat ze in hun auto op een politieagent waren ingereden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een 23-jarige vrouw uit Emmer Compascuum en haar bijrijder, een 37-jarige man uit Emmen, zaten in een stilstaande auto op de Steenhouwerskade. Een agent, die fietsend in burgerkleding surveilleerde, wilde het tweetal controleren omdat hij vermoedde dat ze drugs gebruikten.

Hij sprak de mannelijke bijrijder aan door het geopende autoraam en identificeerde zich daarbij als politieagent. Het bijrijdersraam werd daarop direct gesloten en het tweetal ging er in de auto vandoor.

Even later zag de agent de auto wachten voor een verkeerslicht bij het Hereplein. Hij zette zijn fiets voor de auto om te voorkomen dat de bestuurster er opnieuw vandoor ging. De Drentse trok zich daar niet van aan en gaf opnieuw gas. De agent wist nog net opzij te springen. Zijn fiets werd wel geraakt.

Uiteindelijk kon het duo op de N34 richting Zuidlaren worden aangehouden. De auto waarin zij reden bleek niet verzekerd. Of er ook drugs in het spel waren, zoals de agent in eerste instantie vermoedde, is niet bekend.