nieuws

26 mrt 2015, 16:04

DNA leidt naar verdachte gewelddadige beroving

DNA leidt naar verdachte gewelddadige beroving

De politie heeft een 22-jarige inwoner van Capelle aan den IJssel aangehouden in verband met een gewelddadige beroving van een 61-jarige Italiaanse toerist juli vorig jaar in Groningen. Een DNA-spoor op de kleding van het slachtoffer leidde de politie naar de verdachte.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Italiaan kwam vrijdagavond 18 juli in een coffeeshop in de binnenstad in contact met twee mannen, van wie er een Italiaans sprak. Volgens de toerist boden de mannen aan hem met een fietstour de stad te laten zien. De rit voerde het centrum uit waarna de man op een donker stuk fietspad langs de Pop Dijkemaweg ernstig werd mishandeld en werd beroofd van zijn rugzak. Daarin zaten zijn portemonnee en een fototoestel. De toerist belandde met diverse botbreuken in zijn gezicht en met verwondingen aan zijn ledematen in het ziekenhuis.

 

Op de kleding van het slachtoffer werd DNA-materiaal aangetroffen. Na onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut bleek het DNA overeen te komen met dat van een 22-jarige man uit Capelle aan den IJssel. De 22-jarige werd deze week in Rotterdam aangehouden en naar Groningen overgebracht. Hij is voor verhoor ingesloten. De politie zoekt nog verder naar de tweede verdachte.