nieuws

17 sep 2014, 21:09

Directeur MartiniPlaza definitief weg; 'vertrouwensbreuk'

Directeur MartiniPlaza definitief weg; 'vertrouwensbreuk'

Jan Geert Vierkant vertrekt definitief als directeur van evenementencomplex MartiniPlaza. Zijn positie is volgens het college van B&W onhoudbaar.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vierkant stond al sinds juli op non-actief. Toen bleek dat MartiniPlaza over 2014 een verlies zou gaan lijden van bijna 1 miljoen euro. Dat was 600.000 euro meer dan waar eerder rekening mee werd gehouden. Bovendien waren de cijfers binnen MartiniPlaza al lang bekend, terwijl de gemeente als enige aandeelhouder pas veel later op de hoogte werd gesteld.


Wethouder Joost van Keulen schorste Vierkant omdat niet veel eerder de gemeenteraad akkoord ging met injectie van 6,6 miljoen euro voor achterstallig onderhoud.

 

Vierkant heeft grote verdiensten voor Martiniplaza en werkte er hard aan om met het bedrijf weer in de zwarte cijfers te komen. Ook de medewerkers van Martiniplaza lieten in een brief weten overtuigd te zijn van de capaciteiten van Vierkant.

 

Maar het feit dat Vierkant en de Raad van Commissarissen het college van B en W niet hadden ingelicht over het feit dat de tekorten bij Martiniplaza veel groter waren dan gedacht, heeft geleid tot een vertrouwensbreuk, ook al was het met de beste bedoelingen en meende de directie zelf de tekorten met een eigen plan op te kunnen lossen.

 

De wethouder en de gemeenteraad willen voortdurend op de hoogte worden gehouden van de situatie, ook van tegenvallers. Omdat er een vertrouwensbreuk is ontstaan is in onderling overleg besloten uit elkaar te gaan.