nieuws

21 mei 2015, 16:04

‘Deel Forum moet worden gesloopt’

‘Deel Forum moet worden gesloopt’

Een deel van het Groninger Forum op de Grote Markt moet mogelijk weer worden gesloopt. Dat melden verschillende bronnen aan RTV Noord.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Uit onderzoek naar de aardbevingsbestendigheid van het gebouw zou naar voren zijn gekomen dat een deel van het beton niet sterk genoeg is. Het gaat om betonnen elementen net boven de grond die de verstevigende constructie moeten dragen. Die constructie is nodig om het gebouw te laten voldoen aan de nieuwste bouwnormen.

 

De bouw van het Forum werd in januari stilgelegd omdat er tijd nodig was voor onderzoek naar het aardbevingsbestendig maken van het gebouw. Nu blijkt dus dat mogelijk een deel mogelijk weer moet worden gesloopt. Ook een aantal palen in de parkeergaragemoet worden verstevigd.

 

De resultaten van het onderzoek worden op 11 juni officieel bekend gemaakt. Hoeveel extra kosten de werkzaamheden met zich meebrengen, is nog niet bekend. Ook is het nog niet bekend wie er voor die kosten opdraait. Eerder was al wel bekend dat de bouwstop zo’n 1,5 tot 2 miljoen euro per maand  kost. Dit wordt betaald door het ministerie van Economische Zaken en de NAM.