nieuws

02 jun 2015, 10:10

Daten zonder Tinder: Groningse studenten willen laten zien dat dat kan

Daten zonder Tinder: Groningse studenten willen laten zien dat dat kan

 In Groningen start donderdag 11 juni een opmerkelijk experiment: is daten zonder Tinder nog wel mogelijk? De organisatie denkt een eenvoudige manier te hebben gevonden om dit mogelijk te maken: The Big Blind Date.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Daten zonder Tinder is mogelijk! Op 11 juni kunnen jongeren hun liefde vinden tijdens The Big Blind Date bij het Zernikeplein.

 

THE BIG BLIND DATE

 

De initiatiefnemers organiseren een blinddate in Groningen. Zeker 30 studenten zullen hier vrijblijvend aan meedoen.  “De drempel online is laag, waardoor Tinder makkelijk is om te gebruiken” zegt initiatiefnemer Sander Koning, “Dit maakt het moeilijker voor mensen om in het openbaar contact te zoeken zonder de veilige dekmantel die het internet biedt.”


LEKKER LUCHTIG


De studenten kijken tegen een doek aan waarachter hun date zal zitten. Op deze manier is er een spanning omdat men elkaar niet kan zien, maar wel kan horen. Tinder matcht op basis van uiterlijk, The Big Blind Date matcht op karakter. “Je hebt niks aan het omhulsel, als de binnenkant tegenvalt”, aldus Cheyenne Bakker, één van de initiatiefnemers.

 

 

De organisatoren hebben een lijst met gespreksonderwerpen klaar gelegd zodat de deelnemers niet met hun mond vol tanden komen te staan. De gekozen setting moet ervoor zorgen dat jongeren onbevangen een lekker luchtig praatje aan kunnen gaan met een onbekende die wellicht een toekomstige liefde kan zijn.

 

Het evenement vindt plaats op 11 juni bij het Zernike complex.  

 

Mail naar: thebigblinddate@gmail.com