nieuws

11 jun 2015, 10:10

Centrum Veilig Wonen hard op zoek naar nieuwe medewerkers herstel aardbevingsschade

Centrum Veilig Wonen hard op zoek naar nieuwe medewerkers herstel aardbevingsschade

Het herstel van de aardbevingsschade levert in elk geval een fikse impuls op voor de economie van (noord)Groningen. Bouwbedrijven hebben het razend druk. Ook bij het Centrum Veilig Wonen, belast het de coördinatie van herstel van de bevingsschade, is het zeer druk. Het aantal medewerkers is hard gegroeid, zo meldt de website voor economie van de Eemsdelta (www.eemsdelta.nl). Bij het Centrum Veilig Wonen zijn ze nu hard op zoek naar nog meer medewerkers, die verstand hebben van de bouw.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Centrum voor Veilig Wonen in Appingedam ontwikkelt zich tot een forse banenmotor in de Eemsdelta-regio. Begon het centrum in november vorig jaar met een tiental medewerkers, inmiddels werken er al meer dan honderdvijftig. En het eind van de groei is voorlopig nog niet in zicht.

De komende tijd verwacht het Centrum Veilig Wonen namelijk nog tientallen vacatures open te kunnen stellen. Vacatures die vooral voor mensen uit de eigen regio met een bouwkundige opleiding of ervaring aantrekkelijk kunnen zijn. In elk geval vormt het Centrum Veilig Wonen hiermee een belangrijke impuls voor de regionale economie, zowel in de directe- als indirecte sfeer.

 

De aanleiding voor de oprichting van het Centrum Veilig Wonen is uiteraard niet erg positief. Het Centrum voert de regie over het herstel van de schade als gevolg van de aardbevingen in Groningen. In Appingedam is aan de Buxzijlweg een compleet nieuw kantoorpand gebouwd, dat in april in gebruik is genomen. Daar is het al een drukte van belang: mensen lopen er in- en uit, het parkeerterrein staat boordevol auto’s en in de kantoorruimten breken deskundigen zich het hoofd over de vraag hoe de schade in woningen en specifieke gebouwen kan worden hersteld.

 

‘Toen ik hier in november begon, werkten we met tien mensen. We streven er naar om zoveel mogelijk medewerkers uit de eigen regio aan te stellen. Maar het werk moet natuurlijk wel gedaan worden. En omdat we niet onmiddellijk deze zeer specialistische mensen in de regio konden vinden, zijn we voor een deel eerst gaan werken met mensen uit andere delen van het land. Zij hebben tijdelijke contracten of zijn gedetacheerd vanuit grote organisaties. Maar we willen natuurlijk nog steeds het liefst medewerkers uit de eigen regio’, vertelt Paul Vorwerk. Hij is zelf een voorbeeld van een specialist die uit een andere regio is aangetrokken. Hij fungeert hier in Appingedam als kwartiermaker en heeft de opdracht om het Centrum Veilig Wonen qua personeel goed op te zetten. Overigens heeft hij zich met veel plezier gevestigd in het dorpje Huizinge in de gemeente Loppersum.

 

LEES HIER HET HELE VERHAAL

 

(Foto's: Twitter).