nieuws

19 nov 2014, 14:02

Burgemeester zorgt dat Sinterklaasfeest Beijum toch door kan gaan

Burgemeester zorgt dat Sinterklaasfeest Beijum toch door kan gaan

Het jaarlijkse Sinterklaasfeest in de Groningse wijk Beijum, dat werd afgelast uit angst voor ongeregeldheden, gaat toch door. Burgemeester Vreeman liet woensdag weten dat de gemeente ervoor zal zorgen dat het feest veilig kan verlopen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De organisatie durfde de veiligheid van de kinderen niet te garanderen, omdat er in de wijk veel discussie is over Zwarte Piet. “Kinderen mogen niet de dupe worden van een discussie onder volwassenen", zegt burgemeester Vreeman. "Het feest moet sowieso doorgaan."

Vreeman ging in gesprek met de organisatie en laat weten dat het feest nu een week later plaatsvindt op 3 december. "We zijn samen met de organisatie hard op zoek naar een geschikte locatie. Als we die niet kunnen vinden, dan houden we het feest voor de kinderen uit Beijum desnoods op het stadhuis", aldus Vreeman.

De gemeente gaat maatregelen nemen om de veiligheid te garanderen, maar een woordvoerder van de gemeente wil niet zeggen aan welke maatregelen precies wordt gedacht. Het wijkfeest trekt jaarlijks ongeveer vierhonderd kinderen en volwassenen.