nieuws

15 apr 2015, 15:03

Burgemeester Den Oudsten waakzaam na uitspraak Raad van State

Burgemeester Den Oudsten waakzaam na uitspraak Raad van State

De gemeente Groningen wil zo snel mogelijk van de NAM weten of er elders in de provincie meer gas gewonnen wordt nu de gasputten in Loppersum dicht gaan. Dat zei burgemeester Peter den Oudsten van Groningen woensdag. Hij reageert daarmee op het besluit van de Raad van State dinsdag om de gaswinning in Loppersum stil te leggen. 

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Den Oudsten is het belangrijk dat er als gevolg van het besluit voor de stad Groningen en de omliggende gemeenten ,,geen ongewenste neveneffecten ontstaan.”

Volgens de burgemeester gaat de gemeente er op toezien dat de NAM de gasproductie op andere plekken in de provincie niet gaat verhogen. ,,Dat betekent dat wij heel nauwgezet gaan volgen wat daar gebeurt en de NAM gaan bevragen op de effecten elders in de provincie.” Den Oudsten staat hiermee op gelijke voet met de burgemeester van Loppersum, Albert Rodenboog.

Den Oudsten is blij met de uitspraak van de Raad van State. ,,Aan het begin van dit jaar was er bij de regering nog een grote aarzeling voor het dicht draaien van de gaskraan, nu heerst er wel een andere mindset. De Groningse bevolking wordt steeds serieuzer genomen. En dat werd tijd ook. Het is een goed begin.”