nieuws

22 jan 2015, 14:02

Burgemeester Den Oudsten te gast in Noorder Pers Sociëteit

Burgemeester Den Oudsten te gast in Noorder Pers Sociëteit

Wat wil Peter den Oudsten graag bereiken in zijn eerste termijn als burgemeester van Groningen? Dat is een van de vragen die aan de orde komen tijdens een bijeenkomst van de Noorder Pers Sociëteit. Daar is De Oudsten deze middag dan de gastspreker op maandag 26 januari.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Peter den Oudsten begon op 5 januari als burgemeester van Groningen. Een geboren Fries in Groningen. Wat wil hij in zijn eerste ambtstermijn, tot 2021, bereiken? Waar staat Groningen dan? Wat verwacht hij van de gemeentelijke herindeling? Staat de Martinitoren nog? Hebben Stad en Ommeland zich dan inmiddels afgescheiden van de rest van Nederland, terend op de miljarden die nog in de gasbel zitten?

 

Hoe staat het dan met de zorg, de gemeentelijke uitkeringen, het uitgaansgeweld? Den Oudsten, die zijn loopbaan begon als communicatieman en in de jaren negentig nog hoofd corporate communicatie van Friesland Foods was, gaat antwoorden geven op de eerste editie van de Noorderperssociëteit in 2015.

 

Een vuurdoop dus. Anita Pepping (Dagblad van het Noorden) en Goos de Boer (RTV Noord) stellen de vragen, het publiek mag zich uiteraard roeren bij de interruptiemicrofoon.