nieuws

17 sep 2014, 13:01

Burgemeester Bedum teleurgesteld over boycottende raadsleden

Burgemeester Henk Bakker van de gemeente Bedum is teleurgesteld dat de vier raadsleden van Gemeentebelangen hun boycot doorzetten . Ze laten al sinds april hun raadszetel leeg. Dat meldt de burgemeester woensdag in een korte verklaring.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gemeentebelangen besloot na de gemeenteraadsverkiezingen dat ze hun vier gewonnen zetels de komende 4 jaar leeglaten. Ze zijn boos omdat ze als grootste partij geen rol mochten spelen tijdens de coalitieonderhandelingen. Ook zegden ze het vertrouwen in burgemeester Bakker op omdat hij te weinig zou hebben gedaan om de coalitie- en oppositiepartijen van toen bij elkaar te krijgen.

Zowel burgemeester Bakker als Max van den Berg, Commissaris van de Koning, riepen de partij voor de zomer op om hun verantwoordelijkheid te nemen en weer aanwezig te zijn bij de raadsvergaderingen. Afgelopen dinsdag besloot de partij na een ledenvergadering echter hun boycot door te zetten.

'We zijn er nog niet uit'

“We zijn er nog niet uit”, zegt fractievoorzitter Martin Broekmans. “We hebben met de leden een goede discussie gehad, maar we gaan op korte termijn nogmaals om tafel om te kijken wat we gaan doen.” De partij liet eerder al weten dat ze geen raadsvergoeding hoeven te ontvangen, zolang ze hun zetel leeglaten. Gemeentebelangen is met vier van de in totaal vijftien zetels de grootste partij in Bedum.

De partij voerde onlangs goede gesprekken met burgemeester Bakker. Die was dan ook hoopvol dat de partij weer terug zou keren bij de raads- en commissievergaderingen. “Ondanks positieve signalen die duidden op een terugkeer in de raad, beslist de partij vooralsnog anders”, stelt Bakker in een verklaring.

Buiten spel

De burgemeester is teleurgesteld omdat er op dit moment veel belangrijke besluiten moeten worden genomen. “Gemeentebelangen zet zichzelf op deze manier buiten spel. Maar dit is een partij-aangelegenheid: de bal ligt op de helft van Gemeentebelangen”, aldus Bakker.