nieuws

11 nov 2014, 08:08

Briljante tekst: ‘St. Maarten, de koeien hebben staarten!’

Briljante tekst: ‘St. Maarten, de koeien hebben staarten!’

Het is 11 november, en dat is dus de dag dat u vanavond vroeg thuis moet zijn, om leuke kinderen te ontvangen met hun prachtige kinderliedjes. Vooral op één liedje zult u zich vast ook verheugen: ‘St. Maarten, de koeien hebben staarten!’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

Wie deze tekst heeft bedacht kan met terugwerkende kracht nog de poëzieprijs toegekend krijgen.

 

Want inderdaad: wij vinden het allemaal maar gewoon dat koeien staarten hebben. Maar stel dat dat niet zo zou zijn, dan zou dat toch maar een gek gezicht zijn, koeien zonder staarten!

 

 Gelukkig worden wij er op 1 november even aan herinnerd dat koeien wel degelijk staarten hebben!

 

Het mooie van het feest is ook dat alle tere kinderzieltjes braaf aan de deur komen, en alle tijd nemen voor het zingen van een fraai ingestudeerd lied.

Of, uh: heeft u wellicht een ander beeld? Zijn alle liedjes inderdaad wel even mooi? En doen de kinderen wel hun best om heel mooi te zingen, of willen ze zo snel mogelijk hun tas boordevol ongezond snoep laden, en rennen ze dan door naar de volgende deur? Wat vindt u?

Of is St. Martinus inderdaad gewoon een leuke Noord-Nederlandse traditie, en horen snelle liedjes, handje rekken en volle tassen daar gewoon bij. Wat vindt u ?