nieuws

26 jun 2015, 11:11

Brandstichters na tien jaar alsnog gesnapt

Brandstichters na tien jaar alsnog gesnapt

Twee mannen en een vrouw zijn na tien jaar alsnog tegen de lamp gelopen. Ze worden er van verdacht in 2005 en 2007 in twee woningen in Finsterwolde en Oostwold brand te hebben gesticht. De drie zijn aangehouden

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Beide woningbranden zijn destijds door de technische recherche onderzocht. Die concludeerde toen dat kortsluiting vermoedelijk de oorzaak van de branden was. De verzekering keerde vervolgens geld uit aan de gedupeerde woningeigenaren.

 

Vorig jaar startte de politie een onderzoek naar twee woningbranden in Winschoten. De branden zouden bewust zijn gesticht door kortsluiting te veroorzaken. In het onderzoek werden ook de branden uit 2005 en 2007 nog eens onder de loep genomen. Daaruit bleek dat er in de woningen in Finsterwolde en Oostwold waarschijnlijk ook opzettelijk kortsluiting is veroorzaakt.

 

Na overleg met de officier van justitie zijn onlangs de drie verdachten aangehouden. Het gaat om een 57-jarige inwoner van Finsterwolde, een 41-jarige inwoonster van Leersum (provincie Utrecht) en een 51-jarige inwoner van Nieuw Buinen.