Nieuws

Brand legt boerderij in Wedde in de as

Een grote brand heeft op eerste kerstdag een boerderij in Wedde volledige in de as gelegd. Niemand raakte gewond. Dat maakt de brandweer vrijdag bekend.


Leestijd: 1 minuut

Brandweer rukt 1739 keer uit in Stad
Brandweer rukt 1739 keer uit in Stad

De brandweer kreeg de melding rond 19.00 uur. Omdat de brand gepaard ging met veel vuur, werden zowel de brandweerkorpsen in Vlagtwedde als in Bellingwolde opgeroepen. Ter plaatse stond het dak al volledig in brand. Het was toen nog niet duidelijk of er nog bewoners in het pand waren.

De brandweer kon het pand niet binnen gaan, omdat het te gevaarlijk werd. Met een warmtebeeldcamera werd gekeken of er nog mensen binnen waren. De brandweer vond wel een hond die snel naar buiten is gehaald.

Inmiddels had de bewoonster al telefonisch laten weten dat er niemand thuis was. Later op de avond werden nog twee katten gered. Een paard in de wei liep geen gevaar. Een dierenarts heeft alle dieren nagekeken en vond geen verwondingen.

De brandweer heeft de brand met verschillende stralen en een waterkanon bestreden. Ook werd een hoogwerker ingezet. Een aantal nabijgelegen schuren konden behouden worden. Dat geldt niet voor de woning en de aangrenzende schuur. Die zijn volledig verwoest.

De politie gaat onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.