nieuws

01 jan 2015, 12:12

Brand in school ‘De Swoaistee’ in Groningen; verder tamelijk rustige jaarwisseling

De jaarwisseling in Groningen is relatief rustig verlopen, al moest de brandweer in de gehele provincie wel 270 keer in actie komen. In de stad Groningen werd er even na 01:00 uur brand gemeld bij basisschool ‘De Swoaistee’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In een van de lokalen woedde een brand gewoed. De brand was snel onder controle, maar de brandweer was nog wel lang bezig geweest met het ventileren van het gebouw. De oorzaak is vermoedelijk brandstichting.

 

De Groningse brandweer kwam tijdens de jaarwisseling 270 keer in actie gekomen en dat was, aldus een woordvoeder, vergelijkbaar met voorgaande jaren. De sfeer was gemoedelijk en de brandweermensen werden niet belemmerd tijdens hun werkzaamheden. Dat heeft de Brandweer Groningen donderdagmorgen bekend gemaakt.

Meldingen van buitenbranden en vreugdevuren kwamen vanuit de hele provincie. Met name in de stad Groningen en Hoogezand moest de brandweer hiervoor geregeld in actie komen om deze te blussen. Daarnaast waren er in totaal tien meldingen van autobranden.

Op Oudjaarsavond veroorzaakte vuurwerk in een rioleringsput voor een gaslekkage aan de Patrimoniumstraat in Appingedam. Doordat het gas zich via de riolering de naastgelegen woningen kon binnendringen was het nodig om een zestal woningen tijdelijk te ontruimen. Vervolgens heeft Enexis de leiding afgesloten en gerepareerd. De bewoners konden later weer terug naar hun woningen.

In Hoogezand was eerder op de avond ook een brand in een schoolgebouw, waarbij een lokaal schade op liep.