nieuws

01 jun 2014, 11:11

Bikers aangehouden na schietpartij bij Stadsschouwburg

Bikers aangehouden na schietpartij bij Stadsschouwburg

De politie heeft zaterdagnacht vier mannen aangehouden voor hun mogelijke betrokkenheid bij een gewelddadig confrontatie tussen twee groepen eerder op de avond aan de Kruitlaan, de straat naast de Stadsschouwburg. Daarbij werd een 25-jarige Amsterdammer neergeschoten. Hij wist op eigen kracht het ziekenhuis te bereiken, waar hij later werd aangehouden voor zijn betrokkenheid bij het incident. De andere drie verdachten die werden aangehouden, hebben volgens de politie allen banden met de ‘outlaw motorclub’ Satudarah; één van hen is daadwerkelijk lid, de andere twee zijn leden van een zogenoemde ‘support club’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Twee van de aangehouden bikers werden als betrokkenen aangewezen door bewakingspersoneel van het UMCG. Deze mannen van 26 en 28 jaar zijn beide afkomstig uit Appingedam. Later werd ook nog een 21-jarige Appingedamster aangehouden. Hij had volgens een getuige na het geweldsincident een mes verstopt in de Kruitlaan. Dat mes werd later door de politie gevonden.

De politie wil op basis van grondig sporenonderzoek en verhoor van de verdachten duidelijk krijgen wat er zaterdagavond precies is gebeurd. Het is dan ook niet uitgesloten dat er nog meerdere aanhoudingen zullen plaatsvinden.

Foto: 112groningen.nl