nieuws

08 jun 2015, 17:05

Bijeenkomst over windpark afgeblazen wegens dreiging escalaties

Een voorlichtingsbijeenkomst in het dorpshuis van Meeden over een windpark bij de N33 is afgelast, omdat het dorpshuis is gebarricadeerd. Dat meldt het ministerie van Economische Zaken maandag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Buurtbewoners hebben het dorpshuis gebarricadeerd met hekken en spandoeken. Het pand is daardoor niet bereikbaar. De gemeente en het ministerie wilden de bijeenkomst niet op het laatste moment verplaatsen naar een andere locatie.

De gemoederen in Meeden lopen hoog op als het gaat om de plannen voor een windpark. Of het ministerie signalen heeft binnengekregen over acties tijdens de bijeenkomst, wil een woordvoerder niet zeggen. "We betreuren het dat de bijeenkomst niet kan doorgaan", zegt een woordvoerder van het ministerie. "Het pand is niet toegankelijk. Dat is voor ons de reden geweest om de bijeenkomst samen met de gemeente Menterwolde af te blazen."

Volgens burgemeester Rein Munniksma dreigt er escalatie. "Het is niet verstandig om de confrontatie aan te gaan", zegt hij op Radio Noord. Volgens hem kan het bestuur van het dorpshuis niet garanderen dat de avond goed verloopt. "Je moet niet willen dat we met ME moeten forceren om een informatiebijeenkomst door te laten gaan. Daaraan hangen we de consequentie dat de avond niet doorgaat."

Volgens het ministerie worden de bewoners nu op een andere manier geinformeerd over de plannen.