Nieuws

Bevrijdingsfestival: terrein open om 12.00 uur


Leestijd: 1 minuut

Bevrijdingsfestival: terrein open om 12.00 uur
Bevrijdingsfestival: terrein open om 12.00 uur

Het festivalterrein van het Bevrijdingsfestival in Groningen – Drafbaan Sadspark – gaat om 12.00 uur open. Het eerste optreden op het Hoofdpodium begint om 13.00 uur.

Het programma is in verschillende blokken opgedeeld. Zo is er een hoofdpdium (“main stage”), Talent podium, Dansen bij de bus, Plein van de Vrijheid, Podium Noord en ‘Local Heroes’.

Het laatste optreden begint om 23.00 uur, en om 24.00 wordt het bevrijdingsvuur gedoofd.

Het ontsteken van het Bevrijdingsvuuren het 5voor5-moment zijn vaste waarden in het programma van alle Bevrijdingsfestivals. Daarnaast zijn in Groningen ook dit jaar weer de Informatiemarkt, Mensenzoo en acties van Prodemosen het Rode Kruis.  Bijzondere programmaonderdelen zijn het Vrijheidscollege en de Wensvlinders.

Verder wordt er aandacht gevraagd voor de petitie Vraag 5 mei vrij.

Vrijheidscollege met Ton Koene

De Vrijheidscolleges is een serie lezingen op basis van de Vier Vrijheden van Franklin D. Roosevelt. Het laatste college in deze reeks wordt gegeven op  5 mei in het Stadspark: in de Sociëteit op de Drafbaan. Fotograaf Ton Koenegeeft dan een lezing over Vrijwaring van angst. Wij zijn angstiger dan mensen in landen waar het echt om levensbedreigende situaties gaat. Koene verklaart deze vreemde paradox.  Het college start om 14:00 uur en is gratis toegankelijk.