nieuws

31 jul 2014, 08:08

Beloning van 13.000 euro voor tip die leidt naar paardenbeul

De Stichting Zinloos Geweld Tegen Dieren heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van de paardenbeul die actief is in Groningen. Het tipgeld is door twee particulieren met 3000 euro verhoogd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de provincie Groningen werden in korte tijd drie paarden mishandeld. Op 11 juli werd in Tolbert een paard met een mes bewerkt. Het dier liep hierdoor een fikse snijwond op. In het weekend van 19 en 20 juli werd in Glimmen een merrie met een scherp voorwerp in haar schaamstreek gestoken en op 23 of 24 juli werd een paard in Oldekerk met een scherp voorwerp mishandeld. Ook in de rest van het land werden afgelopen tijd paarden toegetakeld.

Voorzitter Hans ten Napel van de Stichting Zinloos Geweld Tegen Dieren hoop dat het tipgeld mensen over de streep trekt de dader of daders aan te geven. “Je gaat er vanuit dat iedere weldenkende burger die over informatie beschikt dat sowieso wel zou doen, maar in deze tijden van recessie helpt het misschien als er ook nog eens een geldbedrag tegenover staat.”

 

De voorzitter vermoedt dat de mishandelingen het werk zijn van verschillende daders. “Over het algemeen slaan dierenbeulen alleen toe op bekend terrein zodat ze weten hoe ze het snelst ongezien weg kunnen komen”, zegt hij. “Ik vrees dat er in Nederland meerdere zieke geesten rondlopen.”

 

Enkele jaren geleden trof Ten Napel zijn eigen paard zwaargewond aan in de stal. “Hij lag bloedend op de grond en was mishandeld met een scherp voorwerp. Het was vreselijk om te zien.”