nieuws

29 aug 2014, 09:09

Alcoholcontroles in Groningen aan eind van Bommen Berend

Alcoholcontroles in Groningen aan eind van Bommen Berend

De politie heeft gisteravond in het centrum van de stad, waar feest werd gevierd ter gelegenheid van Bommen Berend, grootschalige alcoholcontroles uitgevoerd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De gebeurde aan de Aweg, Hereweg, Rijksweg en Damsterdiep.

 

Op de Hereweg zijn 333 blaastesten afgenomen. Hiervan hadden drie bestuurders te veel gedronken, één bestuurder kon geen rijbewijs tonen en twee snorfietsers hebben een bekeuring ontvangen voor snelheid.

 

Op de Rijksweg zijn 280 bestuurders gecontroleerd. Geen van hen had te veel alcohol gedronken. Wel moest één bestuurder zijn softdrugs inleveren. Op de Aweg zijn 148 bestuurders gecontroleerd. Hiervan hadden vijf bestuurders te veel alcohol gedronken. Daarnaast zijn hier twee bestuurders bekeurd voor snelheid, één voor het niet tonen van het rijbewijs, twee voor rijden zonder rijbewijs en één voor onverzekerd rijden.

 

Als laatste is er gecontroleerd op het Damsterdiep. Daar hebben de agenten 164 bestuurders gecontroleerd. Hier hadden drie bestuurders te veel alcohol gehad. Daarnaast is één bestuurder bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Alle overtreders hebben ter plekke een bekeuring ontvangen.