nieuws

15 jun 2014, 06:06

Agenten aangevallen en gewond in Veendam

Twee agenten zijn gewond geraakt bij aanhoudingen in Veendam van mannen met vuurwapens en harddrugs.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in een woning aan de Middenweg twee inwoners van Veendam van 22 en 27 jaar en een 27-jarige inwoner van Hoofddorp aangehouden op verdenking van het bezit van harddrugs en overtreding van de Wet wapens en munitie. Bij de aanhouding raakten twee agenten gewond. De twee moesten zich onder doktersbehandeling stellen.

 

Bij de politie was een melding binnen gekomen dat een man was bedreigd met een vuurwapen door een inzittende van een auto. Het slachtoffer noteerde het kenteken van de auto en waarschuwde daarop de politie. Agenten gingen vervolgens naar het woonadres van de eigenaar van de auto. Daar werd gevraagd om uitlevering van het vuurwapen. De drie aanwezige mannen in de woning wilden niet mee werken. Meerede agenten waren inmiddels gearriveerd en de woning werd doorzocht. Daarbij werd in eerste instantie harddrugs, een holster en munitie gevonden. Reden om het trio aan te houden.

 

Agenten aangevallen

 

Toen de twee Veendammers dit te horen kregen, vielen ze de agenten aan. Uiteindelijk moest er pepperspray aan te pas komen om de twee onder controle te krijgen. Door de schermutselingen raakten twee agenten gewond. Beide agenten moesten zich onder doktersbehandeling stellen. Naast de twee Veendammers werd ook de 27-jarige man uit Hoofddorp aangehouden. Hij bevond zich eveneens in de woning. Nadat de verdachten naar het poiltiebureau waren weggebracht, werd in de woning ook nog meer drugs en een vuurwapen gevonden. De drugs, het holster, munitie en het wapen werden in beslag genomen. De gewonde agenten deden aangifte.